7. FREMSTILLING AF URINBASEN

 

For at fremstille en 10% opløsning af gærcelleurin behøves kun få remedier. En vinballon med gærrør kan gøre det. Ingredienserne er ligeledes ganske ukomplicerede, nemlig stødt melis, bagegær og vand. En 25 liters vinballon rengøres grundigt, og der hældes 4 kilo perlesukker og 5 pakker bagegær i den.
Derefter tilsættes rigelige mængder vand og det hele rystes godt sammen. Vandet må naturligvis ikke være så varmt at det dræber gærcellerne. Ballonen henstilles til gæring i 7-10 dage hvorefter koncentrationen af gærcelleurin er tilstrækkeligt høj til at en destillation kan påbegyndes som ovenfor beskrevet.
Da der under denne gæring også udvikles små mængder af forskellige typer alkoholer og andre stoffer (der smager grimt) og som har et kogepunkt der ligger tæt på gærcelleurinens, kan man før destillationen påbegyndes tilsætte een strøget teskefuld kaliumpermanganat pr. 25 liter, der omdanner visse af disse uheldige alkoholer til nogen andre, der smager ligeså grimt, men som har et langt højere/lavere kogepunkt, således at de enten bliver i kedlen under destillationen, eller kommer så hurtigt ud at de kan opsamles ved destillations start.